Tesisat Yalıtımı

Tesisat Yalıtımı

Tesisat yalıtımı nedir sorusunun net bir cevabı bulunmaktadır. Bu yalıtım çeşidi, tesisat yapım aşamasında kullanılmakta olan malzemelerin türüne ve cinsine bağlı olarak, istenmeyen durumların ve ısı kaybının engellenmesi konusunda gerçekleştirilen yalıtım çalışmalarının tamamıdır. Tesisat yalıtımları, tüm bunların yanı sıra yangın esnasında hem binayı hem de tesisatı çeşitli tehlikelere karşı etkin bir biçimde korur.

Tesisat Yalıtımı Neden Önemlidir?

Düşük seviyede olan sıcaklıkların mevzubahis olduğu borularda yalıtım uygulaması yapılmazsa, meydana gelecek problemlerden en önemlisi donma olacaktır. Bu durumun yaşanmaması açısından tesisat yalıtımı büyük bir öneme sahiptir. Su sayaçları içerisine yalıtım yapılmaması da bu boruların kış aylarında patlaması ile sonuçlanabilmektedir. Donma gibi durumlara karşı, bütün tesisat ve armatürler tesisat yalıtımından geçmek zorundadır. Sistem bir anda devreye alınınca, yanlış yöndeki uygulamalardan ötürü gürültü sorunları yaşanabilmektedir. Tesisat esnasında titreşime göre yalıtım yapılıyor olması, tesisat ve makine ömrünün dışında gürültüyü engellemesi nedeni ile de insan sağlığı bakımından mühim bir şeydir. Tesisat yalıtımıyla beraber binaların kazan dairelerinde meydana gelen ısı kaybı engellenir. Bacaların tamamı ısı kaybına ve elbette yoğuşma durumuna karşı yalıtımdan geçer.

Tesisat Yalıtımı Avantajları Nelerdir?

Tesisat yalıtımı birçok avantajı da beraberinde getirir. Bu avantajları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Serinleme veyahut ısınma amacı ile gerçekleştirilen masraflardan tasarruf etmenizi sağlar.
  • Kış mevsiminde daha rahat ısınmaya yardımcı olur.
  • Yaz mevsiminde serin kalmayı sağlar.
  • Yakıt tüketim seviyesini azaltmaya yardım eder.
  • Atık gaz salınımının azalmasını sağlar.
  • Tesisat yalıtımının her daim yoğuşmayı engelleyerek tesisatı koruduğu bilinmektedir.
  • Enerjide dışa bağımlılık halinin azalmasını destekleyici özellikleri vardır.
  • Tesisat nedeni ile seslerin azaltılması sağlanır. Bu da herkesin daha sakin bir ortam içerisinde yaşamasına olanak tanımış olur.
  • Titreşim kökenli seslerin yalıtımla azaltılması sonucunda binanın taşıyıcı olarak görev yapan aktif sisteminin hasar görmesi önlenir ve binanın ömrü de iyiden iyiye uzamış olur.
  • Yangın yalıtımı, tesisat yalıtımı kanalları ile bölümler ve katlar arasında alev ve duman geçişinin gecikmesini sağlar. Yangın sırasında herkesin daha kısa sürede tahliye olabilmesi için vakit kazanmasına olanak tanır.
Fiyat Teklifi Al