Boru İzolasyonu

Boru İzolasyonu Nedir?

Genellikle içme suyu, kazan dairesi, büyük makine ve tanklarda kullanılan boru izolasyonun en temel işlevi, ısıtmak ve soğutmaktır. Endüstri 4.0’ın gelişmesiyle birlikte farklı ihtiyaçlar ve gereksinimler doğmuştur. Örneğin petrol ve gaz gibi tehlikeli maddeler, borular aracılığı ile bir yerden başka bir yere taşınır. Bu boruların en büyük işlevi de ısı kaybını önlemektir. Maliyeti düşüren izolasyon borular, bir çok konuda avantaj sağlar. Süreci daha verimli hale getirmek için malzeme kalitesi de çok önemlidir elbette. Ayrıca, gerek ekonomik gerekse enerji olarak tasarruf sağlayan izolasyon borularının ses emici ve alev geciktirici özelliği de vardır.

Boru İzolasyonu Ne İşe Yarar?

Enerji tasarrufunda önemli bir rol oynayan boru izolasyonu, çevre ve can güvenliği açısından da hayati bir önem taşır. İzolasyonunun en önemli faydalarından biri de borudan geçen ısının korunması ve böylelikle ısı kaybını önlemesidir. Öte yandan boru izolasyonunun sağladığı bir diğer avantaj da soğuk su elde etmek için var olan sıvının, soğukluk derecesini kontrol altına almasıdır. Kanalizasyon sistemlerinde de kullanılan boru izolasyonu, tesisatın korunması ve uzun ömürlü olması açısından oldukça önemlidir. Sert hava koşullarına maruz kalan borulardan yeterli verimi alabilmek için izolasyon yapmak gerekli bir aksiyon olacaktır. Doğru uygulanan izolasyonla, firmalar üretim maliyetini düşürebilir ve böylelikle yüksek kazanç elde edebilir. Ayrıca, yalıtım ve izolasyonların ekolojik dengeyi koruma açısından da önemli bir misyonu vardır.

Boru İzolasyon Türleri

Boru izolasyonu ihtiyaca ve uygulanacak mekâna göre farklılık gösterebilir.

Ses Yalıtımı

Gürültüyü ve titreşimi izole etmek için kullanılan ses yalıtımı, sesin yayılmasını önlemek, titreşimlerin geçişlerini en aza indirmek için yapılan bir yöntemdir. Ses yalıtımda kullanılan akustik paneller, süngerler, vinil, ahşap yünlü paneller ve daha birçok malzeme yalıtım yapılan alana göre değişkenlik gösterir.

Soğuk İzolasyon

Isının yayılmasını ve yoğuşmasını önleyen soğuk izolasyon; boruların soğuk yüzeylerinde kullanılan bir yalıtımdır ve işletmenin ihtiyacına göre uygulanır. Bu uygulamada kullanılan malzemenin kalitesi çok önemlidir. Bu malzemelerin başında; genişletilmiş perlit ve poliüretan köpük gelir.

Fiyat Teklifi Al