Soğuk Tesisat Yalıtımı

Soğuk Tesisat Yalıtımı

Endüstriyel borular veya proses boruları, genellikle su, buhar ve farklı sıcaklıklardaki diğer gazları ve sıvıları taşımak için kullanılır. Proses borusu terimi çoğunlukla proses sıvılarını kullanılabilir bir ürüne dönüştürülecek bir endüstriyel tesis çevresinde taşıyan boru sistemini ifade eder. Soğuk tesisat yalıtımı borulara uygulanan bir işlemdir. Endüstriyel borular ayrıca ısıtma ve soğutma işlemleri için kullanılan sıvıları ve gazları taşıyan sıhhi tesisat sistemlerini sıhhi tesisat armatürlerine veya atık su sistemlerine götüren boru tesisatını da içerir.  Bu endüstriyel borular genellikle çelik, dökme demir, bakır veya özel metallerden yapılır. Tüm bu borulara soğuk tesisat yalıtımı uygulanması önemlidir.

Soğuk Tesisat Yalıtımı Nedir?

Soğuk tesisat yalıtımı minimum enerji kullanımıyla sıcaklıkları konforlu ve sabit tutmak için ısıtma ve soğutma birimlerinin çalışma verimliliğini artıran bir uygulamadır. Aynı zamanda yoğuşmayı da önler. Boruları yalıtırken borunun temas sıcaklığı, çalışma sıcaklığı, ortam sıcaklığı, tasarım ve şekil, spesifikasyonlar ve daha fazlası dahil olmak üzere dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Bu faktörlerin her biri, boru sisteminize ne tür yalıtım çözümünün uygulanması gerektiğini belirlemenize yardımcı olur. Boru tesisatınızın çalışma sıcaklığını, dokunma sıcaklığını ve ortam sıcaklığını bilmek, kullanılacak bir malzeme seçerken daha bilinçli bir karar vermenizi sağlayacaktır.

Soğuk Tesisat Yalıtımı Ürünleri

Soğuk tesisat yalıtımı için birçok ürün kullanılabilir bunlar arasında en yaygın olanlar:

Soğuk Tesisat Yalıtımı Neden Önemlidir?

Yoğuşmanın oluşmasını önlemek için soğuk boru uygulamalarında boru yalıtım örtüleri de kullanılabilir. Soğuk tesisat izolasyonu yoğuşma oluşumunu önler ve dahili havalandırma yoluyla nemin buharlaşmasına izin verir. Geleneksel fiberglas yalıtım nemden zarar görür ve yalıtım özelliklerini kaybederek daha riskli bir yatırım haline gelir. Soğuk tesisat yalıtımı ise uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Ancak, tüm boru tesisatı uygulamaları çıkarılabilir yalıtım örtüleri için uygun değildir. Bazı durumlarda, geleneksel cam elyaf yalıtımı kullanımı daha doğru olur. Bu materyal, boru bağlantı parçaları ve daha fazlası gibi çok çeşitli bileşenleri yalıtmak için kullanılabilir. Firmamız sabit cam elyaf yalıtımının kurulumunu içeren anahtar teslimi boru yalıtım çözümleri de sunar.

  • Boru kesit matı (PSM)
  • Boru profilleri
  • Ses yalıtım materyali
  • Boru destekleri
Fiyat Teklifi Al