Boru Tesisat Yalıtımı

Boru Tesisat Yalıtımı

Evinizin açıkta kalan alanlarında su besleme borularının yalıtılması, birkaç nedenden dolayı iyi bir fikirdir. Soğuk kış iklimlerinde, dış duvarlara veya ısıtılmamış alanlara maruz kalan su tedarik borularıdonabilir, patlayabilir ve su basmasına yol açabilir. Bu nedenle boru tesisat yalıtımı önemli bir uygulamadır.

Boru Tesisat Yalıtımı ile Enerjiden Tasarruf Edin

Su borularının yalıtımı, sıcak su borularının ısısını çevreleyen havayı kaybetmesini önleyerek enerji maliyetlerinden de tasarruf etmenizi sağlayabilir. Örneğin, su ısıtıcınızdan çıkan sıcak su borularını yalıtmak, ısı kaybını azaltabilir ve suyu ısıtma maliyetlerini düşürebilir. Ayrıca, soğuk su borularının yalıtılması, nem yoğunlaşması nedeniyle boruların terlemesini önleyebilir ve bu da yaz aylarında evdeki nem seviyelerini düşürebilir. Boru tesisat yalıtımı yaptırarak enerji maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz.

Su Boruları Nasıl Yalıtılır?

Hangi su borularını izole edeceğiniz, bunu neden yaptığınıza bağlı olacaktır. Amaç donmuş boruları önlemekse, korunacak kritik borular, ısıtılmamış alanlardan geçen borulardır. Bunlar dış duvarlarda,garajlarda, sürünme boşluklarının üzerindeki zemin boşluklarında, ısıtılmamış tavanlarda, vb. yerlerde bulunur. Genel olarak konuşursak, iç duvarlardan geçen boruları veya ısıtılmış bodrum katlarını yalıtmak gerekli değildir. Donmayı önlemek amaç olduğunda, hem sıcak hem de soğuk su borularını yalıtın. İçlerinden su aktif olarak akmadığı sürece sıcak su boruları da donabilir.

Amaç su ısıtma maliyetlerini düşürmekse, erişebildiğiniz her yerde sıcak su borularını izole etmek akıllıca olacaktır. Bu, ısının sıcak su borulardan uzağa yayılmasını önlemeye yardımcı olur ve su ısıtıcınızdaki sıcaklık ayarını düşürmenize izin verebilir.

Boru İzolasyonu Nasıl Yapılır?

Boru izolasyonunun amacı boru terlemesini ve nemini gidermekse, o zaman en çok izolasyona ihtiyaç duyan soğuk su borularıdır. Soğuk borular sıcak, nemli hava ile temas ettiğinde borularda yoğuşma oluşabilir. Bu yoğuşma zemine damlayabilir ve birikebilir veya özellikle bodrum katlarında genel olarak yüksek nem seviyelerine katkıda bulunabilir. Soğuk su borularının yalıtılması bu yoğuşmayı önleyebilir. Su borularını yalıtmak için kullanabileceğiniz birkaç strateji vardır:

  • Bunları boru sargı şeritleriyle yalıtmak
  • Köpük boru manşonlarının kullanılması
  • Duvar yalıtımı eklemek
  • Dış mekan musluklarında musluk kapaklarının kullanılması
  • Donmaya dayanıklı dış mekan musluklarının takılması
  • Boruların duvarlara nüfuz ettiği yerlerde yalıtım boşlukları oluşturulması
Fiyat Teklifi Al