İzolasyon Sistemleri

İzolasyon Sistemleri

Dış çevre koşullarından binanın olumsuz etkilenmesini engellemek amacıyla kullanılan izolasyon sistemleri, özellikle inşaat sektörünün vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaktadır. Çevreci bir tutum izleyen bu ürünler, binanın ışık, ses, ısı gibi yalıtım süreçlerini içermektedir. Binada ciddi bir enerji tasarrufu sağlayan bu sistemler sayesinde, binaların kullanım ömrü uzamaktadır. Bunun yanı sıra, kullanıldığı pek çok alan mevcuttur ve her biri birbirinden büyük önem taşımaktadır.

İzolasyon sistemleri, çatı izolasyonu, ışık izolasyonu, ısı izolasyonu, su izolasyonu, ışık izolasyonu ve dış cephe şeklinde olmaktadır. Her birinin birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Özellikle ısı izolasyonun ciddi bir öneminin olduğunun altını çizmek gerekir. Kışın çetin geçtiği şehirlerde, ısı izolasyonu sayesinde daha az enerji harcanmaktadır. Bu durum küresel anlamda enerjinin tasarruf edilmesine yardımcı olduğu gibi, ev bütçesinin de olumlu olabilmesine katkılar sunacaktır. Kişilerin bu anlamda tercih edebilecekleri en güvenilir ürünlerden bir tanesidir ve özellikle yeni inşaatlarda çok sık tercih edilmektedir. İşletmeler, evler ve diğer çeşitli işyerleri binada bu izolasyonların yapılıp yapılmadığına dikkat ederek bina tercihi yapmaktadır.

İzolasyon Sistemleri Nelerdir?

Çeşitli izolasyon sistemleri bulunmaktadır ve her biri birbirinden kıymetli ürünlerdir. İzolasyon sistemleri içerisinde en yoğun ilgi görenler çatı izolasyonu, ısı izolasyonu ve ses izolasyonu olmaktadır.

  • Dış cephe izolasyon sistemleri: Hemen hemen bütün izolasyon sistemlerini kapsayan bütüncül bir sistemdir. Dolayısıyla kişiler tarafından çok yoğun tercih edildiğinin altını çizmek gerekir. Binaya taşınacak kişilerin en çok aradıkları özellikler arasında gelmektedir.
  • Çatı izolasyonu: Çatıdan gelecek rüzgarın hem çatıyı etkilemesini, hem binayı soğutmasını, hem de gürültüye neden olarak insanı rahatsız etmesini engelleyen bir izolasyon sistemidir. Oldukça kaliteli ve güvenilir bir sistem olması dolayısıyla, çatılı evlerin vazgeçilmezidir.
  • Isı İzolasyonu: Binaların daha sıcak tutulmasına yönelik çalışmayı içermektedir. Faturalardan tasarruf elde edilmesini kolaylaştırmakta ve ev bütçesine ciddi bir kar bırakmaktadır.
  • Ses İzolasyonu: Sokağın gürültüsünün içeriye geçmesini içeren bu sistem sayesinde, kişiler evlerinde daha sakin ve daha sessiz bir ortam yaratabilecektir. Ayrıca katlar arasındaki sesin geçişini de engelleyeceğinden, komşularla yaşanabilecek sorunları engellediğinin altını çizmek gerekir.
Fiyat Teklifi Al