İzolasyoncu

İzolasyoncu

Isı, sıvı ya da sesin izole edilmesi amacı ile farklı tekniklerin kullanılması ve bu teknikler ile ısının, sesin ya da sıvının belirli bir alandan dışarı çıkma oranının azaltılması; izolasyondur.

İzolasyon Nedir? İzolasyoncu Ne İş Yapar?

Yalıtım anlamına gelen izolasyon aslında yalıtımın sağlanması anlamında kullanılır ve izolasyoncunun görevi de farklı alanlarda yalıtımı sağlamaktır. Sıvının, ısının ya da sesin izole edilmesi yani yalıtımının yapılması için farklı teknikler kullanılır ve özellikle de apartmanlarda bu tip etkenlerin geçirgenliğini azaltmak için izolasyoncu ustalıkla çalışır.

Soğuk ve sıcak izolasyonunu sağlamak için mantolama şeklindeki izolasyon tekniğinin uygulanması mümkündür. Bu sayede içerideki ısının içeride kalması ve dışarıdaki ısının dışarı kalması sağlanabilir. Hem enerji tasarrufuna hem de ısının kontrollü şekilde yalıtılmasına olanak tanıyan bu sistem; evlerde, ofis ve iş yeri gibi pek çok alanda tercih edilmektedir.

İzolasyonun temel amacı, içerideki enerji ile dışarıdaki enerjiyi birbirinden ayırmaktır. Sıcaklığın ya da sesin birbirinden ayrılmasını sağlayan bu iş; toplu konutta yaşamanın getirdiği zorunluluklardan biri olmasının yanı sıra yaşam koşullarının da iyileştirilmesine olanak tanır.

İzolasyon Ne İşe Yarar?

Isı izolasyonu sağlamak, içerideki sıcak havanın içerde kalmasını sağlar ve dışarıdaki soğuk hava içeriye geçemez. Benzer şekilde yaz aylarında soğuk olan iç alan, dışarının sıcağından etkilenmez çünkü binada izolasyon sistemi varsa içerideki hava ile dışarıdaki havanın teması söz konusu değildir.

Benzer şekilde ses ve sıvı için de izolasyon sağlanabilmektedir. Ses izolasyonunun en çok işe yaradığı alanlar genellikle sinema salonları, konser alanları, tiyatrolar ve stüdyolardır. Bu sayede dışarıdaki ses ile içerideki ses birbirine karışmaz ve sesin izole edilmesi sağlanabilir.

Isı izolasyonunun sağlandığı alanlarda enerjiden tasarruf etmek ve aynı zamanda daha az enerji ile daha iyi şekilde ısınmayı sağlamak mümkündür. Buna ek olarak ses izolasyonu ile ses deneyimi çok daha iyi şekilde yaşanabilmektedir. Sıvı izolasyonu ise içerisinde yaşanan konutların yağmur, kar ya da çiğ gibi etkenlerden etkilenmemesini sağlar ve binanın genel dış kaplaması sıvı izolasyonlu olduğu sürece herhangi bir hasar almayacaktır.

Fiyat Teklifi Al