Soğuk Tesisat İzolasyonu

Soğuk Tesisat İzolasyonu

Çok uzun zamandır soğuk odalar hayatımızın önemli bir parçası oldu. Yüzyıllardan bu yana soğuk ortamlar, hayvanların yiyeceklerini uzun süre saklamaları için en uygun olanıdır. İnsanlar bu konsepti benimsemiştir ve artık soğuk odalar yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Soğuk oda kısaca, bir depolama tesisidir. Bu soğuk odalarda içecekler, gıda ürünleri, ilaçlar, hammaddeler muhafaza edilir. Soğuk tesisat izolasyonu ise soğuk odalar için gerekli bir uygulamadır.

Depolama gereksinimine bağlı olarak, farklı tiplerde soğuk odalar vardır. Zamanla birlikte soğuk odalarda pek çok değişiklik ve özelleştirme görüyoruz. Bunlar arasında en önemli olan değişiklik, yalıtım panellerinin kullanılmasıdır.

Soğuk Tesisat İzolasyonu Nedir?

Soğuk tesisat izolasyonu ile kullanılan yalıtım paneli, iki yapısal panel tabakası arasında esnek olmayan bir çekirdek koruyucu tabakasından oluşan sağlam bir yapı malzemesidir. Çekirdek XPS veya EPS'den geliştirilebilir ve yapısal levha kontrplak ya da çimento olabilir. Bu paneller, yapının içindeki sıcaklığı korumak, hava sızıntısını önlemek ve yapıyı daha güçlü hale getirmek için soğuk odalarda yaygın olarak uygulanır. Yapı malzemelerinin çoklu bileşenleri SIP'ler ile birleştirilir. Bu panellerin uygulaması döşeme, dış cephe ve çatı üzerine olabilir. Bu panelleri birçok farklı sorunu çözmek için kullanabiliriz. Genellikle yalıtımlı paneller soğuk odalarda ve frigorifik araçlarda kullanılır. Dünyanın her yerinde, yalıtımlı paneller sıklıkla ısı yalıtımı için tercih edilmektedir.

Soğuk Tesisat Panel Çeşitleri Nelerdir?

Bir soğuk oda, donmuş ürünler, hassas kimyasallar, vb. gibi çeşitli ürünleri depolayabilir. Tasarım kısmı söz konusu olduğunda, bu odaların dizayn edilmesi oldukça zordur. Dondurucu duvarlar, termal panel duvarlardır ve yapıdaki olası boşlukları ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır. Döşeme zemin yüzeyinden ısı transferini engeller. Çatı çoğunlukla güneş ışığına maruz kaldığı için ısı transferinden korunması gereken hassas bir alandır. Çözüm olarak dış ısıdan korunmak için çift izolasyon yapılabilir. Soğuk tesisat izolasyonu işleminde zemin, duvar ve çatı için farklı yalıtım panelleri tercih edilir. Soğuk tesisat yalıtımı ile kullanılan panel türleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Genişletilmiş polistiren izoleli paneller
  • Neopar yalıtımlı paneller
  • Poliüretan izoleli paneller
  • Sıkıştırılmış hasır çekirdekli yalıtımlı paneller
Fiyat Teklifi Al