Cafe Havalandırma Sistemleri

Cafe Havalandırma Sistemleri

Cafeler, insanların sosyalleşmek, dinlenmek, yemek yemek amacıyla gittiği ve vaktinin çoğunu geçirdiği ortamlardır. Bu ortamlarda, mutlaka havalandırma sistemleri olmalıdır. Aksi takdirde, insanlar içinde bulunulan ortamda rahatça nefes alamaz ve orada fazlaca kalmak istemezler. Ayrıca cafeler, bünyelerindeki müşteriyi hiçbir zaman kaybetmek istemez ve onları iyi ağırlamak ister. Yeni müşteri kazanmak için de ellerinden geleni yaparlar. Cafelerde, sigara, yemek, nargile ve insan kokusu bol miktarda olduğundan oksijen tüketimi bir hayli hızlıdır. Tüm bu hususlar gözlemlendiğinde cafelerin olmazsa olmaz unsurlarından biri havalandırma sistemleridir. Bu havalandırma sistemi, cafenin büyüklüğüne ve faaliyet durumuna göre değişkenlik arz eden bir yapıya sahip olur.

Cafe Havalandırma Sistemleri Nasıl Olmalıdır?

Cafe havalandırma sistemi tasarlanırken bu sistemin entegre edileceği cafenin ölçüleri alınmalı ve ona göre bir sistem yerleştirilmelidir. Yani havalandırma sistemi yerleştirilirken cafenin büyüklüğü ve faaliyet alanı düşünülmelidir. Yanlış bir havalandırma sistemi, cafenin işleyişini çok büyük sekteye uğratır. Birkaç oda ve bölgeye sahip bir cafenin havalandırılması, her bir yer için bireysel besleme ve egzoz havalandırması birimleri düzenleme gereksinimi ile çeşitlendirilir. Cafe içerisinde yer alan her oda, mikro klimatik unsurlarıyla birbirinden ayrılır. Örneğin cafenin mutfağı mevcutsa orada bir davlumbaza ihtiyaç duyulur. Yemek yenilen alana mutfak kokularının gelmemesi için gereken önlemler alınmalı ve uygun havalandırma cihazları yerleştirilmelidir. Sigara içilen alanlar, genelde havanın kolayca tahliye edilebileceği teras gibi üst kısımlarda yer alır.

Cafe Havalandırma Sisteminin Özellikleri

Cafe havalandırma sistemleri, ergonomik biçimde tasarlanmalıdır. Dekorun ve havalandırma sistemlerinin cafe tasarımını estetik görünümden uzaklaştırması, hiçbir cafe sahibinin isteyeceği bir durum değildir. Çünkü görünümü hoş ve etkili olmayan cafeler, müşteri çekmekte zorlanır. Cafede kullanılacak olan havalandırma sistemi cihazlarının ve malzemelerinin kaliteli ve alan uygun olması gerekir. Kaliteli cihaz ve malzemelerin sağladığı verim sayesinde cafe, daha pratik bir şekilde havalandırılır ve taze hava ile doldurulmuş olur. Enerji tasarrufu sağlayan bir havalandırma sistemi yapılması maliyetleri düşürmek adına her işletmecinin isteyeceği ve önemseyeceği çok mühim bir eylemdir.

Fiyat Teklifi Al