PVC Kaplama İşlemi

PVC Kaplama İşlemi

PVC, tasarım ve inşaatta kullanılan en yaygın malzemelerden biridir. Ahşap, metal, kauçuk ve cam gibi geleneksel malzemelere modern bir alternatif sağladığı için içme suyu ve atık su borularında, pencere çerçevelerinde, döşeme ve çatı kaplamada, duvar kaplamalarında, kablolarda ve daha birçok uygulamada kullanılmaktadır. Bu ürünler diğerlerine göre genellikle daha hafiftir, daha ucuzdur ve birçok performans avantajı sunar.

PVC Kaplamanın Avantajları Neler?

PVC, birçok uygulamada ahşap, metal, beton ve kil gibi geleneksel yapı malzemelerinin yerini almaktadır. Çok yönlülük, düşük maliyet ve uzun ömürlülük, PVC’nin popülaritesini artırıyor. PVC’nin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

Güçlü ve hafif

PVC'nin aşınma direnci, hafifliği, iyi mekanik mukavemeti ve tokluğu, bina ve inşaat uygulamalarında kullanımı için temel teknik avantajlardır.

Montajı kolay

PVC, çeşitli stillerde kolayca kesilebilir, şekillendirilebilir, kaynaklanabilir ve birleştirilebilir. Hafifliği, manuel kullanım zorluklarını azaltır.

Dayanıklı

PVC, hava koşullarına, kimyasal çürümeye, korozyona, darbeye ve aşınmaya karşı dayanıklıdır. Bu nedenle, birçok farklı dış mekan ürünü için tercih edilen seçimdir. Aslında, orta ve uzun vadeli uygulamalar göz önüne alındığında; PVC, yapı ve inşaat sektöründe en çok kullanılan malzemeler arasında ilk sıralarda yer alır.

Güvenli malzeme

PVC toksik değildir. Yarım asırdan fazla süredir kullanılan güvenli bir materyaldir ve değerli bir kaynaktır. Aynı zamanda dünyanın en çok araştırılmış ve iyice test edilmiş plastik türüdür. Kullanıldığı ürünler ve uygulamalar için tüm uluslararası güvenlik ve sağlık standartlarını karşılar.

Yangına dayanıklı

Diğer plastikler, ahşap, tekstiller vb. dahil olmak üzere binalarda kullanılan diğer tüm organik malzemeler gibi, PVC ürünleri de ateşe maruz kaldıklarında yanacaktır. Ancak PVC ürünleri kendi kendine söner, yani tutuşma kaynağı geri çekilirse yanmayı durdurur. PVC ürünleri yüksek klor içeriği nedeniyle yangın güvenlik özelliklerine sahiptir. Tutuşmaları zordur, ısı üretimi nispeten düşüktür ve alevli damlacıklar oluşturmaz.

İyi yalıtkan

PVC, elektrik iletmez ve bu nedenle kablolar için yalıtım kılıfı gibi elektrik uygulamaları için mükemmel bir malzemedir.

Çok yönlü

PVC'nin fiziksel özellikleri, tasarımcılara yeni ürünler tasarlarken özgürlük sunar. PVC, iskele reklam panoları, iç tasarım ürünleri, pencere çerçeveleri, temiz ve atık su sistemleri, kablo yalıtımı ve daha birçok uygulamada tercih edilen malzeme olmuştur.

Fiyat Teklifi Al