Boru Kaplama

Boru Kaplama

Boru kaplama hizmetlerinin oldukça farklı alternatifleri ve şekilleri bulunmaktadır. Bunların her biri uzun ve profesyonel işlemlerdir. Boru kaplama iç ve dış olmak üzere iki grupta incelenir. Isıtma ve soğutmak maksadı ile kullanılmakta olan ekipmanların bünyesinde taşınmakta olan sıvıların dış ortamlarda ısı tesirinden korunabilmesi adına yapılan uygulama ve faaliyetlere boru kaplama denmektedir.

Boruların içerisindeki sıvıların dış ortamlardan etkilenmesi, borularda oluşabilecek muhtemel ısı kayıplarına engel olabilecek ve çalışma verimliliğinin yeteri kadar arttıracaktır. Boru kaplama çalışmaları sayesinde hem organizasyon anlamında verim arttırılacak hem de maliyet ciddi biçimde düşürülecektir. Yapılmış olan bu çalışmalardan maksimum verim elde edebilmek için uygun şekilde malzeme kullanımı oldukça önem arz etmektedir. Bu sebepten ötürü bahsettiğimiz işlemler tamamlanırken kullanılmakta olan malzemelerin tür ve kalitesi oldukça önemlidir.

Boru kaplama işlemleri yapma maksadıyla süngerli yün ve sprey poliüretan malzemelerin kullanılabilmesi; köpükle yüzeylerin kaplamasının yapılması düzgün bir uygulama gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Boru kaplama nedeni, ısı kaybının engellenmesini sağlamak, boru izolasyonu yaptırabilmek ve harcanan enerjilerin engellenmesine yardımcı olacaktır. Bunun dışında ısı kaybını önlemek, olası yangın durumlarının ortadan kalkmasını sağlamak, böylelikle sağlıklı çalışma koşulları sağlanmış olur.

Boru kaplama sayesinde borulara herhangi bir biçimde temas edilmesi durumunda, temas edeni negatif yönde etkileyen bir durumun oluşmaması ve iş kazalarına engel olacaktır. Bunun dışında boru izolasyonu sprey poliüretan malzemelerin kullanılmasıyla yapılırsa sprey uygulandıktan hemen sonra donup, boru içindeki sıvı ile tepkime olmaz. Böylece izole edilmiş olan boruların içinde olan sıvıların farklı alanlarda kullanılmasında herhangi bir problem yoktur.

Boru Saç Kaplama

Metal boru kaplama yalnızca yalıtım kapağı ve ısı taşıyıcının kendini koruması ve ayrıca ısı ve enerji kayıplarını optimize etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca kaplamalar, boruların mekanik darbelerden korunmasına yardımcı olur. İzolasyon sürecinde yüzeylerde yoğuşma oluşumuna engel olur. Ayrıca metal boru kaplama sistemleri kimyasal maddelere dayanıklıdır. Bütün bu özelliklerin sayesinde sisteminizin servis döngüsü süresince düzenli ve tutarlı bir biçimde çalışma yapmasını sağlamaktadır. Ayrıca bütün inşaat , yapı, bakım ve onarım işlemlerinde metal boru kullanılabilmektedir.

Fiyat Teklifi Al