Tesisat İzolasyonunun Artıları

Tesisat İzolasyonunun Artıları

Ortamdan dışarıya veya dışarıdan ortama enerji akışının önlenmesi işlemine izolasyon denilmektedir. İş yerlerinin, fabrikaların ve binaların ısıtılmayan veya soğutulmayan kısımlarından geçen bölümler ve bu bölümlerde yer alan vana ve armatürler ile mekanik tesisatı oluşturmakta olan boru, depo ve tankların içlerinden geçmekte olan akışkanın sıcak ya da soğuk oluşuna göre uygun özelliklere sahip ve uygun yalıtım malzemeleriyle yalıtımına tesisat izolasyonu denilmektedir. Enerji verimliliği ve tasarrufu açısından tesisat izolasyonu mutlaka yaptırılmalıdır.

Tesisat izolasyonunun artıları şu maddeler halinde sıralanabilir:

  • İzolasyon yaptırılmış olan tesisat akla gelebilecek her türlü dış etkiye maruz kalmayacağından tesisat konusunda uzun ömürlü ve dayanıklı bir kullanım sağlanacağı aşikardır.
  • Tesisatın içerisinde yer alan akışkan, dışarıdan etkilenmeyeceğinden akışkanın sıcaklığını muhafaza için enerji sarfiyatı yapılmayacaktır. Dolayısıyla bu durum enerji tasarrufu sağlayacak ve maliyetlerde düşüşe sebep olacaktır.
  • Tesisatın çevreye vermiş olduğu rahatsızlık önlenmiş olur. İzolasyon sayesinde fazladan enerji sarfiyatı olmayacaktır. Dolayısıyla çevreye tehlikeli madde salınımı olmayacaktır. Ayrıca izolasyon sayesinde tesisat çevresine gürültü yaymamış olur.
Fiyat Teklifi Al