Sanayi Tank Yalıtımı

Sanayi Tank Yalıtımı

Çeşitli şekil ve boyutlardaki depolama tankları, birçok endüstriyel işlemin ayrılmaz bir parçasıdır. Tanklarda depolanan malzemenin sıcaklığı bir işlemden diğerine önemli ölçüde değişebilir. Sanayi tank yalıtımı, proseslerin verimli çalışmasını sağlamak için ısı kayıplarını minimuma indirir ve tankların içeriğinde doğru sıcaklığı korur.

Sanayi Tank Yalıtımı Özellikleri

Sanayi tank yalıtımı hakkında bilinmesi gereken detaylar:

Tankı elleçlemek için herhangi bir engel bulunmadığından ve teknik bölmenin hem içine hem de dışına geçişi için kolay açıklıklar bulunmadığından emin olun. Depo seviyesini her zaman kötü hava koşullarından koruyarak, dolu deponun ağırlığını taşıyabilecek sağlam ve sabit bir taban üzerine kurun. Bakım ve temizlik çalışmaları için tankın önünde yeterli boşluk bırakın. Duvarla boşluk, bağlantılara erişim ve bunların periyodik olarak doğrulanmasına izin verecek şekilde olmalıdır.

Toprak nemi olasılığı göz önüne alındığında, özel alan kurulumlarında, tankın su geçirmez bir destek tabanı üzerine yerleştirilmesi tavsiye edilir. Isıtmalı ve havalandırması yetersiz odalarda kurulum yapılması durumunda, soğuk akışkan ile temas eden yüzeylerde yoğuşma suyu oluşabilir, bu gibi durumlarda bu fenomeni önlemek için gerekli önlemler alınmalıdır.

Olası tank sızıntıları durumunda teknik odada daima uygun drenaj sağlayın. Yalıtımın montajı hidrolik bağlantılar yapılmadan önce yapılmalıdır; olası yangınları önlemek için yalıtımın yakınında kaynak yapmayın veya ateş yakmayın. Depoyu mobil kurulumlar veya güçlü titreşimlere maruz kalan kurulumlar için kullanmayın. Her zaman titreşim önleyici esnek bağlantı parçaları aracılığıyla kazan gövdesinde titreşim olmadığından emin olun. Dielektrik fitingler vasıtasıyla tüm tankın borulardan elektrik izolasyonunu sağlayın.

İçerdiği suyun kimyasal bileşimi hiçbir zaman prosedürün öngördüğü değerleri aşmamalıdır. Ağır parçacıkların veya işleme kalıntılarının tank içinde birikmesini sınırlamak için tankın yukarısına filtreler takın.

Ürünün kullanımı, üretici tarafından beyan edilen izin verilen basınç ve sıcaklık sınırlarına uymalıdır. Hem depolama devresine hem de herhangi bir dahili eşanjörün devresine dışlanamayacak bir emniyet valfi takın. Bu valfler, yürürlükteki düzenlemelere göre uygun boyutta olmalı ve üretici tarafından beyan edilen ilgili maksimum çalışma basınçlarını aşmayan bir basınçta kalibre edilmelidir.

Fiyat Teklifi Al