Havalandırma Sistemleri

Havalandırma Sistemleri Nedir ?

Havalandırma sistemi duman, buhar ve toz gibi kirletici maddelerin kontrollü bir şekilde içerden dışarıya aktarılması için kullanılan bir sistemdir. Bu sayede iç mekanlardaki hava sürekli olarak temiz tutulur. Havalandırma sistemleri kapalı mekanlardaki insan sağlığı ve eşya güvenliği açısından vazgeçilmez değerdedir.

Yalnızca endüstriyel tesislerde değil, konut, ofis ve benzeri alanlarda da uygulanmaktadır. Firmamız İSOMASS sahip olduğu teknik ve beceri, uzman kadrosu, köklü deneyimi sayesinde müşteri memnuniyeti prensibinden ödün vermeksizin havalandırma sistemi hizmetleri sunmaktadır.

Havalandırma Sisteminin Uygulama Alanları

Havalandırma sistemi inşa edilebilecek alanlar çok fazladır. İnsanı ilgilendiren ve kapalı bir niteliğe sahip her mekan ve eşyada havalandırma sistemi kurulabilir. Mekanlara örnek olarak konutları, otelleri, fabrikaları, ofisleri, atölyeleri, otopark ve garaj, kantinleri ve restoranları verebiliriz. Eşyalara örnek olarak da vestiyerleri, dolapları, davlumbazları, endüstriyel makineleri verebiliriz.

Endüstriyel üretimde ortaya çıkan kirletici maddelerin iç mekandan uzaklaştırılması büyük önem arz etmektedir. Bu noktada kullanılan havalandırma sistemleri uygulaması toz toplama sistemleri olarak özelleşmektedir. Bu noktada sistemin inşası endüstriyel tozların fiziksel yapısına uygun filtre çeşitliliği ile farklılaşmaktadır. Firmamız bu alandaki proje ve uygulama hizmetleriyle müşterilerine en üst düzeyde tozdan arınma olanağı sunmaktadır.

Havalandırma Sisteminin Faydaları

Firmamızca sunulan havalandırma sistemleri birçok faydayı da beraberinde getirmektedir. Temel olarak insan sağlığı ve eşya güvenliği açısından teminat getiren havalandırma sisteminin faydaları genel olarak şöyle sıralanabilir:

1) Ortamdaki havanın sürekli yenilenerek sağlığa uygun düzeyde tutulması

2) Sıcaklık ve nem değerlerinin düşük seviyede tutularak konforun garanti altına alınması

3) Yangın, patlama, gaz sıkışması ve benzeri afet olaylarına karşı etkili bir önlem mekanizması oluşturulması

4) Kirletici küçük maddelerin kapalı yerlerden rahatlıkla dışarı atılması

5) Pis kokuların yayılması gibi istenmeyen hava akımlarının negatif ya da pozitif basınç uygulanarak engellenmesi

Havalandırma Sistemleri

Dikkat edilirse insan ömrünün büyük çoğunluğunun ( ev, ofis, fabrika, alışveriş merkezleri, sağlıklı yaşam birimleri, toplu ulaşım araçları ..vs.) kapalı hacimlerde geçtiği görülür. Bu hacimlerde ve birimlerde konfor şartlarının sağlanması ve korunması için yapılacak en akıllı işlem havalandırmadır. Özellikle tozsuz, kokusuz ve yüksek oksijenli bir solunum havası sağlanmasının en pratik çözümü havalandırma yapılmasıdır. Uygulanabilecek diğer sistemler ( oksijen enjeksiyonu gibi ) yüksek maliyetli ve komplikedir. Buna karşılık tam bir havalandırma da sağlanamaz. Havalandırma en basit ifade ile, kullanılmış havanın, yeni ve temiz hava ile değiştirilmesi olarak ifade edilebilir.

Havalandırma Neden Gerekli?

Kapalı hacimlerdeki hava kullanıldıkça yukarıdaki doğal karışım oranlarını kaybeder ve canlılar için taşıdığı konfor şartlarından uzaklaşır. Böyle durumlarda ; Sıcaklığın artması ile terleme, düşmesi ile üşüme, nemin artması ile cilt solunumunun yavaşlaması, nemin azalması ile cilt kuruluğu, oksijen oranının azalması ile nefes alma zorluğu ve benzer sorunlar yaşanmaya başlar. İhtiyaç duyulan oksijen normal solunum hızı ile sağlanamadığı için solunum ve kan dolaşımı hızlanır, kan basıncı yükselir, baş ağrısı ve yorgunluk arazları başlar. Bu olgular, solunan havanın içindeki oksijen oranının % 21 in altına düşmesinin sonucudur. Çözüm ise, ortamdaki havanın oksijen oranının tekrar % 21 seviyesine yükseltilmesidir.

Fiyat Teklifi Al